Concert: Black Sabbath: The End of the End

Concert Black Sabbath The End of the End bioscoop Kinepolis

The End of The End brengt een relaas van de laatste tour van Black Sabbath, de groep die de metalsound gesmeed heeft tot wat hij nu is. Tijdens nieuwe, exclusieve interviews vertellen de bandleden zelf hoe ze dit allemaal beleefd hebben.

Concert: Black Sabbath: The End of the End

  • Datum: donderdag 28 september 2017
  • Tijd: 20:00 uur
  • Ticketprijs: € 13,50

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken en heeft geen ondertiteling.

Tickets

Black Sabbath: The End of the End

Concert Black Sabbath The End of the End bioscoop Kinepolis

The End of The End brengt een relaas van de laatste tour van Black Sabbath, de groep die de metalsound gesmeed heeft tot wat hij nu is. Op 4 februari 2017 beklom de band het podium in Birmingham, de stad waar het allemaal begon voor hen, om er hun 81e en laatste concert van The End tour te spelen. En daarmee viel het doek over een carrière die bijna een halve eeuw duurde. De uitverkochte show was het hoogtepunt van een tour waarin ze voor meer dan een miljoen fans over de hele wereld speelden. Sinds hun debuut in 1968 maakten ze een sound die de basis zou worden voor de heavy metal en die groepen van over de hele wereld zou beïnvloeden. Een invloed die zich tot op vandaag nog laat gelden.

 The End of The End is het verhaal van dat laatste, emotioneel beladen concert. Fans worden letterlijk ondergedompeld in het hart van de actie en volgen de band vanop de eerste rij terwijl ze al hun hits spelen, van Iron Man over Paranoid tot War Pigs. Sabbath maakte ook van de gelegenheid gebruik om de studio in te duiken en een unieke versie van enkele van hun favoriete songs te spelen.

Deze film biedt de fans een intieme inkijk in de relaties en het geplaag binnen de groep, waarbij Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler herinneringen ophalen. De groep heeft loyale volgers uit alle generaties en deze film is een unieke kans voor jonge en oude fans om samen te komen en – 50 jaar na hun debuut – de jongens uit Birmingham te zien doen wat ze het beste kunnen. Met deze documentaire komt een einde aan het verhaal van de grootste metalband aller tijden.