Halloween Horror Show 2022

WELKOM BIJ DE HALLOWEEN HORROR SHOW 2022!

Hoe kun je Halloween beter vieren dan met een marathon van horrorfilms? Juist, dat kan niet. Daarom organiseren we in samenwerking met Mr. Horror de Halloween Horror Show op zaterdag 29 oktober exclusief in 8 Kinepolis bioscopen. Na twee jaar afwezig te zijn geweest kunnen we eindelijk weer een horrormarathon organiseren die je gegarandeerd klamme handjes zal bezorgen. 

Tijdens deze marathon zie je vier huiveringwekkende nieuwe films, waar zelfs de meest doorgewinterde horrorfan slapeloze nachten van zal krijgen. Met nagelbijtende suspense, bloederige ‘splatterhorror’, psychopaten én de duivel zelf: deze films bevatten voor elke horrorliefhebber wat wils. Als je van griezelen houdt, mag je de Halloween Horror Show niet missen!

Op het programma staan de films You Are Not My Mother, Prey For The Devil, Barbarian en Deadstream. De marathon start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 4 uur ’s nachts. 

Koop tickets

Je beleeft de Halloween Horror Show bij de volgende Kinepolis bioscopen: 

Kinepolis Almere Kinepolis Den Bosch Kinepolis Emmen Kinepolis Enschede Kinepolis Groningen Kinepolis Leidschendam Kinepolis Jaarbeurs Utrecht Kinepolis Zoetermeer 

You Are Not My Mother

De week voor Halloween. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, begint voor Char een nachtmerrie. Want de vrouw die de volgende ochtend op de stoep staat, lijkt op haar moeder en praat ook als haar moeder, maar is het wel haar moeder? De oma van Char is ervan overtuigd dat ze een dubbelganger is, een boze geest uit de Ierse folklore. Op Halloween - of Samhain, zoals deze nacht in Ierland heet - is de grens tussen onze wereld en die van de geesten het dunst. Char komt  oog in oog te staan met het kwaad en ontdekt een duister familiegeheim. You Are Not My Mother plaatst bovennatuurlijke horror in een volstrekt geloofwaardige, alledaagse context. Het resultaat is puur kippenvel. 

Regie: Kate Dolan
Met: Hazel Doupe, Carolyn Bracken, Katie White e.a.
Lengte: 93 min.

Prey For The Devil

Ann, een jonge non, heeft een bijzondere roeping: ze wil de eerste vrouwelijke exorcist van de katholieke kerk worden. Ze heeft ook een persoonlijk motief: haar moeder was jaren geleden bezeten door een demon. Terwijl wereldwijd het aantal gevallen van demonische bezetenheid toeneemt, besluit de kerk om Ann op te leiden tot exorcist. Haar eerste zaak brengt haar in contact met een jong meisje dat bezeten is. Terwijl ze alles op alles zet om de ziel van het meisje te redden, ontdekt Ann dat haar roeping om exorcist te worden niet van God kwam, of van haar eigen geweten, maar… van de Duivel zelf. Prey for the Devil geeft een nieuwe draai aan de eeuwenoude strijd tegen het Kwaad. 

Regie: Daniel Stamm
Cast: Jacqueline Byers, Virginia Madsen, Christian Navarro, Hazel Doupe, Carolyn Bracken, Katie White e.a.
Lengte: 93 min.

Barbarian

Dé horrorsensatie van dit jaar is zonder twijfel Barbarian, die werd omschreven als een masterclass in spanning en onverwachte schokeffecten. De opzet van de film is bedrieglijk simpel: Tess heeft een Airbnb geboekt, maar wanneer ze ’s avonds bij haar gehuurde woning aankomt, blijkt die dubbel te zijn geboekt. De andere gast, Keith (gespeeld door Bill Skarsgard, de clown uit It), stelt voor dat Tess de nacht doorbrengt in de woning. Is er echt sprake van een foute boeking? En waarom is die Keith zo vriendelijk? Met deze korte beschrijving heb je nog geen enkel idee wat je te wachten staat, want als er één film is waarover je zo min mogelijk moet weten voordat je hem gaat zien, dan is het Barbarian. Zelfs als je de trailer hebt gezien, belooft regisseur Cregger: “There’s just no way you could know what’s coming.” 

Regie: Zach Cregger
Cast: Georgina Campbell, Bill Skarsgard, Justin Long, Hazel Doupe, Carolyn Bracken, Katie White e.a.
Lengte: 102 min.

Deadstream

Shawn, een gecancelde YouTuber, probeert zijn volgers terug te krijgen door een hele nacht een livestream te doen in een leegstaand huis. Niet zomaar een huis, maar ‘the most haunted house in the United States!’. Wanneer Shawn per ongeluk een wraakzuchtige demon wakker maakt, verandert zijn grote comeback in een gevecht voor zijn leven en zijn ziel. Sinds Sam Raimi’s Evil DeadI weten we al hoe leuk het is om een zelfvoldane sukkel te zien vechten tegen demonen. Dat scenario ontvouwt zich ook in deze horrorkomedie van het echtpaar Vanessa en Joseph Winter (laatstgenoemde speelt ook de hoofdrol). In de finale pakt Deadstream flink uit met fantastische practical effects. Alle demonen, geesten en bovennatuurlijke entiteiten in deze film zijn bijna voelbaar echt. De perfecte afsluiter van een horrormarathon! 

Regie: Vanessa Winter, Joseph Winter
Cast: Joseph Winter, Melanie Stone, Jason K. Wixom, Hazel Doupe, Carolyn Bracken, Katie White e.a.
Lengte: 87 min.

Korte films

Tijdens de HALLOWEEN HORROR SHOW worden ook drie korte Nederlandse horrorfilms vertoond, die zich probleemloos kunnen meten met de hoofdfilms.

Het juk
Ciska (Hanna van Vliet) bezoekt voor het eerst de familie van haar vriend Pascal (Kay Greidanus). Al snel ontdekt Ciska het bestaan van een sinister familiegeheim en bekruipt haar een groeiend gevoel van onveiligheid. Het juk is een spannende korte film van Nico van den Brink, wiens eerste lange speelfilm Moloch eerder dit jaar in première ging. Het juk is te zien voor Prey for the Devil.

Zwijg
Jonas (Sanne den Hartogh) bezoekt zijn zieke vader (Jack Wouterse), die eenzaam en alleen in een huisje in het bos woont. De situatie blijkt zorgwekkender dan Jonas had gedacht. Wat houdt zijn vader verborgen in de schuur? Zwijg (Shut) is een korte film van Niels Bourgonje, met een angstaanjagende rol van Jack Wouterse en een paar flinke jump scares. Zwijg is te zien voor Barbarian.

Shiny New World
Barry (Patrick Stoof) is een schoonmaker die crime scenes opruimt waar demonen bloederig hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilmpje loopt een normale werkdag volledig uit de hand. Jan van Gorkum werkt momenteel aan een lange versie van zijn korte splatterfilm, die stevig knipoogt naar de vroege films van Sam Raimi en Peter Jackson. Shiny New World is te zien voor Deadstream.