Kinepolis helpt Stichting Bio

Je hebt misschien al gemerkt dat bij het afrekenen van je ticket(s) of snacks in jouw Kinepolis vestiging, je nu ook gemakkelijk kunt doneren aan Stichting Bio! Wanneer je iets koop aan de kassa, vraagt onze medewerker of je wilt doneren. Dan wordt je bedrag naar boven afgerond. Dus €11,20 wordt dan €12,-, €9,95 wordt €10,-. Jij bepaalt zelf of je doneert.

Stichting Bio
Al meer dan 90 jaar lang draagt Stichting Bio zorg voor het kind dat met beperkingen door het leven gaat. Bio weet hoe belangrijk het is voor dit kind, zijn ouders, broertjes en zusjes, om ontspanning te vinden. Ontspanning buiten hun zeer kleine leefwereld. Ontspanning op een plek waar de handicap even niet leidend is en waar het in gezinsverband onbezonnen kan genieten van de buitenlucht, een comfortabele natuurlijke omgeving en activiteiten die vrolijkheid, gezelligheid en verbinding brengen.

Bio Vakantieoord
Het Bio Vakantieoord is een vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem voor gezinnen met een (complex) gehandicapt kind. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat de nodige aanpassingen en hulpmiddelen in de meeste gangbare vakantiewoningen ontbreken. Het Bio Vakantieoord geeft deze gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in aangepaste vakantiebungalows met aanvullende toegespitste voorzieningen. Nu eens zonder dat de handicap leidend is, biedt Bio voor het hele gezin originele activiteiten om samen te lachen, te ontspannen en avonturen te beleven.

Waarom kiest Kinepolis voor Stichting Bio?
Stichting Bio is in 1927 het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche en dankt daaraan zijn naam. Al vrij snel na de oprichting schaarde de hele Nederlandse bioscoop- en filmwereld zich achter dit initiatief waardoor de collectes nationaal konden worden gehouden. De warme band met de filmtheaters bestaat nog steeds. Al meer dan 90 jaar worden de collectefilms in de Nederlandse bioscopen vertoond; elke commercial is minimaal 3 weken te zien. Het Bio Vakantieoord krijgt daarbij volop steun van Jean Mineur Mediavision, de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), Cinefox en dus ook Kinepolis!