Goodfellas

Filmposter van Goodfellas

Jimmy (Robert De Niro), Tommy (Joe Pesci) en Henry (Ray Liotta) hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’ − de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los...

De gangsterfilm “Goodfellas”, inmiddels een toonaangevende film in het genre, werd geregisseerd door Martin Scorsese, die ook het scenario schreef samen met Nicholas Pileggi. De film is gebaseerd op het boek “Wiseguy” van Pileggi. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Niro als James Conway, Joe Pesci als Tommy DeVito en Ray Liotta als Henry Hill.

“Goodfellas” werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder ‘Beste Film’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese. Joe Pesci won een Oscar in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’. De film was tevens genomineerd voor vijf Golden Globes, waaronder ‘Beste Film – Drama’ en ‘Beste Regisseur’ voor Martin Scorsese.

Let op: deze film is 16+ gekeurd. De bioscoop is wettelijk verplicht de leeftijdskeuring voor films te volgen en kan u naar legitimatie vragen. U dient dit te tonen. Voldoet u niet aan de vereiste minimum leeftijd of kunt u niet aantonen daaraan te voldoen, dan zijn wij wettelijk verplicht u niet toe te laten tot de desbetreffende film.

Genre: 

Misdaadfilm

Filmlengte: 

144 minutes

Land: 

USA

Releasedatum: 

26/11/2020

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Acteurs: 

Regisseur: 

Martin Scorsese

Te zien in

  • 2D: Oss, Almere, Zoetermeer, Hoofddorp, Spijkenisse, Jaarbeurs Utrecht, Groningen, Enschede, Breda

Favorites & Seen

Share with your movie friends