Opera: La Traviata - 2018/19

Filmposter van Opera: La Traviata - 2018/19

Datum: Woensdag 30 januari 2019
Start voorstelling: 19:40
Prijs: €22,50

Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi’s opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde.

Van de opwinding over een onverwachte romance tot de hartverscheurende verzoening die te laat komt – Verdi’s La traviata is een van de meest geliefde opera’s aller tijden. Alfredo wordt in het betoverende Parijse uitgaansleven verliefd op de courtisane Violetta. Maar onderhuids woekert narigheid die hen ten slotte naar een tragisch einde voert. Er zitten volop mooie melodieën in deze opera, waaronder het beroemde Drinklied en het uitgelaten ‘Sempre libera’ – aria’s waarin de lyriek van de Italiaanse opera op zijn aantrekkelijkst is.

De productie van Richard Eyre voor The Royal Opera etaleert met verve elke emotionele kleurschakering, van de wankele eerste schreden op het liefdespad via de pijnlijke confrontatie tot het onvermijdelijke slot. Weelderige historische decors en kostuums dragen bij aan de geloofwaardigheid van dit ontroerende, op waarheid gebaseerde verhaal.

De voorstelling is Italiaans gezongen en Nederlands ondertiteld. De opera duurt circa 3 uur en 35 minuten, incl. 2 pauzes.

Muziek: Giuseppe Verdi
Regie: Richard Eyre
Muzikale leiding: Antonello Manacorda

Violetta Valéry: Ermonela Jaho
Alfredo Germont: Charles Castronovo
Giorgio Germont: Plácido Domingo

Filmlengte: 

215 minutes

Releasedatum: 

30/01/2019

Bezoekersscore: 

7.9 /10