Opera: The Queen of Spades - 2018/19

Filmposter van Opera: The Queen of Spades - 2018/19

Datum: Dinsdag 22 januari 2018
Start voorstelling: 19:40 uur
Prijs: €22,50

Tsjaikovski’s meest ambitieuze opera bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.

In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idée fixe. Pique Dame (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg. Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens. Aleksandrs Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.

De voorstelling is Russisch gezongen en Nederlands ondertiteld. De opera duurt circa 3 uur en 30 minuten, incl. 1 pauze.

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Regie: Stef Herheim
Muzikale leiding: Antionio Pappano

Herman: Aleksandrs Antonenko
Vorst Jeletski: Vladimir Stoyanov
Gravin: Felicity Palmer
Lisa: Eva-Maria Westbroek

Filmlengte: 

210 minutes

Releasedatum: 

22/01/2019

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore