Finding Nemo

Filmposter van Finding Nemo

Clownvis Marlin maakt zich elke dag weer zorgen om zijn zoontje Nemo. Daar heeft hij alle reden voor, want toen Nemo nog een eitje was verloor Marlin tragisch genoeg niet alleen alle andere eitjes maar ook nog Nemo’s moeder. Het kleine clownvisje is dus alles wat zijn vader nog heeft. Toch wordt Nemo goed moe van het overbezorgde gedrag van zijn papa. Als hij zich op een dag afzet tegen zijn vader gaat dit mis en wordt Nemo ontvoerd door diepzeeduikers. Hiermee komt zijn vaders grootste nachtmerrie uit.

Marlin is ten einde raad en gaat op zoek naar zijn zoontje. Op weg komt hij allerlei kleurrijke figuren tegen zoals de vergeetachtige Blauwe Vis Dory en de relaxte schildpad Krush. Nemo komt intussen terecht in een aquarium in het Australische Sydney, waar hij vrienden maakt met andere zeedieren die hem helpen ontsnappen.

Ook al is 'Finding Nemo' pas tien jaar oud, toch kan de film nu al met recht een klassieker genoemd worden. Wie de film destijds in de bioscoop gemist heeft, of wie gewoonweg nog te jong was, die kan nu alsnog genieten van de avonturen van Marvin en Nemo op een groot doek. De toegevoegde 3D-effecten maken de wondere onderwaterwereld nog overtuigender.

Genre: 

Animatie

Filmlengte: 

100 minutes

Land: 

USA

Releasedatum: 

09/01/2013

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Regisseur: 

Andrew Stanton

Lee Unkrich

Favorites & Seen

Share with your movie friends