Avond van de Almeerse Film

Filmposter van Avond van de Almeerse Film

Stichting CineCrowd, hét crowdfundingplatform voor film, organiseert voor het tweede jaar de Avond van de Almeerse Film. Deze competitie voor korte films en documentaires geeft talentvolle Almeerders de kans om hun eigen film te maken en te laten zien aan het Almeerse publiek. We gaan kijken naar de volgende projecten:

SCRATCHED BLUE SKY – van Cyrus Esfandiari
Regisseur Cyrus Esfandiari heeft enkele jaren ervaring als regisseur en schrijver. Hij is gevlucht vanuit Iran, zijn thuisland, naar Nederland.
Met de film Scratched Blue Sky vertelt hij het emotionele verhaal van Farah, een vijfjarig meisje uit Syrië die getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement in Aleppo. Ze woont momenteel in het AZC-vluchtelingenkamp in Nederland met haar vijfenvijftigjarige oom Zayan. In Scratched Blue Sky laat Cyrus zien hoe familie en vrienden omgaan met het trauma van Farah.

THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands – van Mo Hersi
Mo Hersi heeft 800km door Nederland gelopen als Messenger. Dit is een persoon die vroeger, en in sommige landen nog steeds, een boodschap overbrengt van de ene persoon naar een ander. Niks geen WhatsApp of email, gewoon storytelling van mens tot mens. Mo laat in zijn documentaire zien hoe er wordt gekeken en wordt omgegaan met vluchtelingen in Nederland en probeert op zijn manier mensen weer met elkaar te verbinden.

REBEKKA EN EDUARD – van Sherazade Fritze
Sherazade is een enorm betrokken Almeerder met haar hart in de cultuur. Dansen, acteren, muziek en films maken, ze doet het allemaal. Vanuit haar betrokkenheid maakte ze onlangs kennis met twee inwoners van de stad die eigenlijk iedereen kent, maar niemand écht heeft ontmoet: Rebekka en Eduard. Een stel dat al geruime tijd door Almere zwerft. Sherazade heeft hen een maand gevolgd en hun leven in beeld gebracht. "Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.

Programma
19:00 - 19:30 Inloop
19:30 - 21:15 Vertoning films
21:15 - 21:30 Juryberaad en uitslag winnaars
21:30 - 22:30 Borrel voor genodigden

Prijzen
Alle films gaan vanavond gezamenlijk in première. Daarnaast kiest vanavond een professionele jury de winnaar van de Beste Almeerse Film 2017. Deze regisseur gaat naar huis met de Gouden Wilg en € 2000,- waarmee geïnvesteerd kan worden in een nieuw film project. Een tweede prijs is de Pioniers Award voor de meest vooruitstrevende film.

De Avond van de Almeerse Film wordt jaarlijks georganiseerd door CineCrowd en ondersteund door Cultuurfonds Almere, Kinepolis Almere, Omroep Flevoland en VSB Fonds.

Let op: De dresscode van de avond is Black Tie.

Filmlengte: 

100 minutes

Releasedatum: 

21/12/2017

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Favorites & Seen

Share with your movie friends