Docu: Tom Petty, Somewhere You Feel Free

Filmposter van Docu: Tom Petty, Somewhere You Feel Free

Let op: Tom Petty, Somewhere You Feel Free wordt vertoond zonder Nederlandse ondertiteling.

De winnaar van de SXSW Publieksprijs voor 2021: Tom Petty, Somewhere You Feel Free: The Making of Wildflowers geeft een uniek inzicht in de nalatenschap van Petty aan de hand van een diepgaand onderzoek van een specifieke periode vol creativiteit en vrijheid in het leven van de legendarische rockster.

Deze onverbloemde kijk op Petty in de periode 1993-1995, waarin hij zijn baanbrekende en emotioneel gevoeligste album Wildflowers maakte, laat nooit eerder getoonde filmfragmenten zien uit een pas ontdekt archief van 16 mm film. Daarnaast zijn er nieuwe interviews met de coproducenten van het album, Mike Campbell van de Heartbreakers en Rick Rubin, samen met nog een van de oorspronkelijke Heartbreakers, Benmont Tench.

Regisseur Mary Wharton werpt licht op een kunstenaar op het hoogtepunt van zijn kunnen. Het resultaat is een intieme en emotionele schildering van een ondoorgrondelijk icoon, met archiefbeelden van Petty en zijn band inde opnamestudio, achter de schermen op tournee, en thuis met zijn gezin. Zo krijgen we een beeld van Tom Petty zoals we hem nog nooit eerder hebben gezien.

Filmlengte: 

105 minutes

Releasedatum: 

20/10/2021

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Favorites & Seen

Share with your movie friends