Dune

Filmposter van Dune

Als je een 3D-voorstelling van Dune bezoekt, krijg je een exclusieve, limited edition poster cadeau! Let op: zolang de voorraad strekt en op = op.

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve ("Arrival", "Blade Runner 2049") regisseert "Dune", naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert.
 
"Dune" vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.
 
Villeneuve heeft "Dune" geregisseerd naar een scenario dat hij samen met Jon Spaihts en Eric Roth geschreven heeft en dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Frank Herbert. Villeneuve heeft de film ook geproduceerd samen met Mary Parent, Cale Boyter en Joe Caracciolo Jr. De uitvoerende producenten zijn Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert.

Genre: 

Science fiction, Avontuur

Filmlengte: 

156 minutes

Land: 

USA

Releasedatum: 

16/09/2021

Bezoekersscore: 

7.5 /10

Acteurs: 

Regisseur: 

Denis Villeneuve

Te zien in

  • 2D: Cineast Enschede (centrum), Cinerama, Den Bosch, Hoofddorp, Breda, Zoetermeer, Emmen, Spijkenisse, Groningen, Jaarbeurs Utrecht, Enschede, Leidschendam, Den Helder, Schagen, Dordrecht, Oss, Haarlem
  • Laser Ultra 3D: Haarlem, Den Bosch, Jaarbeurs Utrecht, Breda, Enschede, Dordrecht, Leidschendam, Almere
  • MX4D3D: Jaarbeurs Utrecht, Leidschendam
  • RealD 3D: Schagen, Hoofddorp, Leidschendam, Almere, Enschede, Huizen, Utrecht City, Spijkenisse, Den Helder, Zoetermeer, Oss, Groningen, Breda, Emmen, Jaarbeurs Utrecht, Dordrecht

Favorites & Seen

Share with your movie friends