Kids Weekend: Minoes

Filmposter van Kids Weekend: Minoes

Kinepolis eert de literaire heldin tijdens het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend. Op deze twee dagen kun je genieten van een aantal verfilmingen van haar boeken die met recht klassiekers genoemd kunnen worden. Echt een weekend voor de hele familie! Voor ouders een feest der herkenning en een tikkeltje jeugdsentiment, voor kinderen is het een weekend om prachtige verhalen te leren kennen.

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog één kans. Terwijl Tibbe tobt over een goed verhaal, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een poes geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning. Een fantasievol avontuur ontspint zich in het oer-Hollandse stadje Killendoorn, waar iedereen elkaar kent en iedereen zich ook met alles bemoeit. De talloze katten in het stadje Killendoorn slaan het mensenvolk gade en voorzien Minoes, en dus Tibbe, van alle laatste nieuwtjes.
Op een dag ontdekken de katten dat meneer Ellemeet, fabrieksdirecteur en een zeer geliefde plaatselijke weldoener, vooral een boosdoener is. Als juffrouw Minoes ervoor zorgt dat Tibbe de duistere zaakjes van meneer Ellemeet publiceert, keert de gehele bevolking van Killendoorn zich tegen hem. Tibbe weigert zijn bericht te rectificeren, waarop hij op staande voet wordt ontslagen. Hier laten juffrouw Minoes en haar ‘kattenpersdienst’ het niet bij zitten. Met een slim plan willen ze Ellemeets wandaden bewijzen en bekendmaken.

Filmlengte: 

92 minutes

Releasedatum: 

19/05/2018

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Favorites & Seen

Share with your movie friends