Opera: Die Walküre - 2018/19

Filmposter van Opera: Die Walküre - 2018/19

Antonio Pappano dirigeert een internationale cast in de tweede opera uit Richard Wagners Epische der Ring des Nibelungen.

Wagners Ring-cyclus is een van de grootste operawerken ooit. Deze laatste herneming van de enscenering van Keith Warner staat onder leiding van dirigent Antonio Pappano, muzikaal directeur van The Royal Opera, en is internationaal bezet met de meest vermaarde Wagnerspecialisten. De complete cyclus van vier opera’s vertelt het adembenemende verhaal van opkomst en ondergang van een wereld die is gestoffeerd met goden, helden en monsters. In dit mythische epos worden alle menselijke emoties die daaruit voortvloeien buitengewoon indringend vertaald in muziek. De Ring is altijd weer een heel speciale gebeurtenis en een ervaring om nooit te vergeten.

Die Walküre is de tweede opera van de cyclus en bevat een aantal muzikale hoogtepunten uit De Ring, zoals de sprankelende Tovervuurmuziek en de opzwepende Walkurenrit. Maar centraal in deze opera vol muzikaal vuurwerk en Noorse mythologie staan toch de complexe relaties tussen de onvergetelijke personages, onder wie de tweeling Siegmund en Sieglinde, en Wotan en zijn walkure-dochter Brünnhilde.

De voorstelling is Duits gezongen en Nederlands ondertiteld. De opera duurt circa 4 uur en 50 minuten, incl. 2 pauzes.

Muziek: Richard Wagner
Regie: Keith Warner
Muzikale leiding: Antionio Pappano

Siegmund: Stuart Skelton
Sieglinde: Emily Magee
Wotan: John Lundgren
Brünnhilde: Nina Stemme
Fricka: Sarah Connollly

Filmlengte: 

290 minutes

Releasedatum: 

28/10/2018

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore