Wat betekenen de Kijkwijzeradviezen AL, 6, 9, 12, 14, 16 en 18?

De Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar. Je vindt het officiële advies - zodra dit bekend is - terug in de Kinepolis programmering.

AL: Alle leeftijden.
6: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 6 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 6 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
9: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 9 jaar. Kinderen jonger dan 9 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 9 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
12: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
14: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 14 jaar. Kinderen jonger dan 14 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 14 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
16: Geen toegang voor personen onder de 16 jaar, ook niet onder begeleiding van een volwassene of ouders/verzorgers.
18: Geen toegang voor personen onder de 16 jaar, ook niet onder begeleiding van een volwassene of ouders/verzorgers. Let er wel op dat de 18 jaar classificatie is voor producties met extreem geweld en/of harde porno.

Kinepolis is wettelijk verplicht deze leeftijdskeuring te volgen; bij twijfel wordt er naar legitimatie gevraagd. Bij films gekeurd voor 16 jaar en ouder of 18 jaar en ouder wordt de toegang geweigerd als de bezoeker jonger is dan 16 of geen geldig legitimatiebewijs bij zich heeft. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee.