Concert: Muse Drones World Tour

Filmposter van Concert: Muse Drones World Tour

Datum: 12 juli 2018
Start concert: 20:00
Prijs: €13,50

De wereldberoemde band Muse die de platina platen én de awards aaneenrijgt begon in 2015-2016 aan zijn ambitieuze Drones World Tour, goed voor 130 optredens wereldwijd. De groep die sowieso al befaamd was voor zijn grensverleggende podiumproductie, speelde tijdens deze tournee centraal in de arena. Zowel het ontwerp als de opstelling van het podium boden de fans een complete 360° audiovisuele ervaring.

Centraal element bij de visuals van de tour waren de drones die volledig autonoom boven het podium en over het publiek vlogen in combinatie met reusachtige projecties die in interactie stonden met de bandleden op het podium. Een show met leds en lasers die perfect aansloot bij het beroemde repertoire van de band. Zo speelden ze topnummers als “Psycho”, “Madness”, “Uprising”, “Plug in Baby”, “Supermassive Black Hole” en Knights of Cydonia.”

Voor deze concertfilm werd tijdens verschillende optredens gefilmd en opgenomen. Hij bevat bovendien nooit eerder vertoonde special effects én een exclusieve inkijk op de groep tijdens de inleiding.

The New York Times omschreef de beleving tijdens een Muse-concert als “een eindeloze opbouw, waarbij je van de ene climax naar de andere gaat — dat is wat Muse bij elk concert met alle mogelijke middelen nastreeft.” In deze film zien we de groep op het hoogtepunt van zijn kunnen, met een onvergetelijke ervaring voor de fans die je op groot scherm moet gezien hebben.

Genre: 

Muziek

Filmlengte: 

100 minutes

Land: 

United Kingdom

Releasedatum: 

12/07/2018

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

5 /10

Regisseur: 

Tom Kirk

Jan Willem Schram

Favorites & Seen

Share with your movie friends