Halloween Horror Show 2019

Filmposter van Halloween Horror Show 2019

Fan van horror? Zin in een gruwelijk potje griezelen?

Dan moet je beslist naar de meest huiveringwekkende avond van het jaar komen!

De Kinepolis Halloween Horror Show op zaterdag 26 oktober
Start eerste film: 22:00 uur, m.u.v. Kinepolis Den Bosch, daar start de eerste film om 18:30 uur.
Ticketprijs €25,- (excl. toeslagen)

De hele nacht horror kijken in een spooky bioscoop, dat kan bij Kinepolis. De show is samengesteld door Mr. Horror Jan Doense en dan weet je dat je als horrorfan goed zit!

Films op deze Creepy night:

*THE LODGE
Regie: Verenika Franz en Severin Fiala
Met: Riley Keogh, Jaeden Martell, Lia McHugh, Alicia Silverstone e.a.
Lengte: 110 minuten

The Shining en Hereditary, daarmee vergeleek de criticus van Screen Daily deze ijzingwekkende nagelbijter. The Lodge ligt ook in het verlengde van Ich seh ich seh (a.k.a. Goodnight Mommy), waarmee het regisseursduo Franz en Fiala zichzelf vijf jaar geleden op de kaart zette. Ook dit keer zijn twee kinderen en een moederfiguur afgezonderd van de rest van de wereld en gebeuren er akelige dingen. De kids zijn Mia en Aiden en ze verblijven tijdens de kerstvakantie een paar dagen in een blokhut samen met hun stiefmoeder, terwijl hun vader in de stad zijn werk afrondt. Alsof de sfeer in het vakantiehuis al niet ijzig genoeg is, ontdekt het drietal op een ochtend dat hun telefoons niet meer werken, het voedsel is verdwenen en de elektriciteit is uitgevallen. Een sneeuwstorm is niet het enige onheil dat nadert…

*READY OR NOT
Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Met: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O’Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell e.a.
Lengte: 95 minuten

Bridesmaids meets The Purge! Zo kan dit krankjorume en hilarische bloedfestijn van de makers van V/H/S en Southbound worden omschreven. Grace trouwt met Alex Le Domas, telg uit een familie die stinkend rijk werd met het uitbrengen van bordspellen. Deze excentrieke familie kent een traditie: iedereen die aantrouwt, moet een spelletje doen met de rest van de familie. Klinkt onschuldig genoeg, niet? Totdat blijkt dat Grace voor deze versie van verstoppertje al haar overlevingsinstincten moet aanspreken. Net als Get Out heeft ook deze horrorkomedie een maatschappelijke subtekst – over het huwelijk als een achterhaald instituut – maar uiteindelijk is het toch de bloederige slapstick die van Ready Or Not de perfecte film voor de Halloween Horror Show maakt.

*LITTLE MONSTERS
Regie: Abe Forsyth
Met: Lupita Nyong’o, Alexander England, Josh Gad e.a.
Lengte: 94 minuten

Tijdens de nachtvoorstelling op het Sundance filmfestival barstte het publiek regelmatig uit in applaus bij deze zombiefilm in de traditie van Shaun of the Dead. Het is dan ook een crowdpleaser van jewelste vol bloederige hoogtepunten. Een schooluitje loopt volledig uit de hand wanneer de kinderen worden aangevallen door hordes zombies die uit een nabijgelegen militair complex zijn ontsnapt. Hun juf, Miss Caroline, kan het niet over haar hart verkrijgen om de kinderen te vertellen wat er aan de hand is, dus doet ze net of dit bij het uitje hoort. Het meest verrassend aan deze bloederige zomcom is dat ergens in die berg uitgerukte ingewanden ook nog een warm hart klopt. En het is vooral dankzij de veelzijdige Lupita Nyong’o (Us) dat zelfs het romantische subplot werkt.

*BLOODLINE
Regie: Henry Jacobson
Met: Seann William Scott, Dale Dickey, Mariela Garriga e.a.
Lengte: 95 minuten

Wat is Seann William Scott zonder die onnozele grijns waarmee hij in vier American Pie-films als Stifler de show stal? Een verrassend effectieve psychopaat, zo blijkt! In Bloodline speelt hij maatschappelijk werker Evan die, à la Dexter Morgan, alle figuren uit de weg ruimt die het in zijn ogen verdienen om te sterven. Daders van seksueel misbruik, verslaafde ouders, papa’s met losse handjes. Want nu hij net zelf papa is geworden, is Evans tolerantie voor falende ouders bijzonder laag. Maar is hij een held, of zoekt hij gewoon een excuus om zijn eigen moordlust te botvieren? En wat doet hij wanneer een rechercheur hem op het spoor komt? Het door Blumhouse geproduceerde Bloodline heeft strak camerawerk en een nog strakkere synthesizerscore, een fikse dosis zwarte humor en moordscènes die er letterlijk en figuurlijk flink inhakken.

Filmlengte: 

414 minutes

Releasedatum: 

26/10/2019

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore

Favorites & Seen

Share with your movie friends