Kids Weekend: Wiplala

Filmposter van Kids Weekend: Wiplala

Kinepolis eert de literaire heldin tijdens het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend. Op deze twee dagen kun je genieten van een aantal verfilmingen van haar boeken die met recht klassiekers genoemd kunnen worden. Echt een weekend voor de hele familie! Voor ouders een feest der herkenning en een tikkeltje jeugdsentiment, voor kinderen is het een weekend om prachtige verhalen te leren kennen.

Wiplala, de titelheld van de film, is een tien centimeter-groot puberachtige jongen. Let wel, het is geen kabouter, het is een wiplala afkomstig uit het land van de wiplala’s waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Alleen deze Wiplala kan helemaal niet goed tinkelen, daarom ontvlucht hij zijn land. Kruipend door een lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom, de vader van dit eenoudergezin heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de kwetsbare Johannes (8) die zijn overleden moeder mist en de voor haar leeftijd te zelfstandige Nella Della (11). Te midden van dit zoekende gezin belandt de eveneens zoekende Wiplala. Bij toeval vindt Johannes Wiplala in de keuken achter een pot pindakaas. Het jongetje is blij iets voor zichzelf te hebben, en probeert Wiplala voor de rest van het gezin verborgen te houden. Dat lukt niet lang omdat Wiplala met zijn foute getinkel niet alleen de geliefde huiskat Vlieg maar ook de bevriende dichter Arthur Hollidee in steen verandert. Nella Della is woedend op Wiplala, want ze wil haar versteende kat terug, iets wat Wiplala niet lukt.
Meneer Blom gelooft niet in kabouters en al helemaal niet in wiplala’s totdat Wiplala de hele familie tijdens een bezoek aan een restaurant per ongeluk klein tovert. Als hij niet in staat is ze weer groot te maken begint hun zware reis naar huis. Een groot avontuur van kleine mensen in de hele grote stad Amsterdam. Zal het hun lukken hun huis te bereiken? Zal Wiplala hen uiteindelijk weer groot weten te tinkelen? En welke rol speelt het beeld van Atlas op het Paleis op de Dam hierin? Tijdens de reis groeit het begrip en de band tussen de gezinsleden onderling en krijgt een ieder, ook Wiplala, meer zelfvertrouwen. Nu hij zelf klein is, heeft meneer Blom meer oog voor zijn kinderen en hun kwaliteiten. Ze blijken tot meer in staat dan hij (en zijzelf) ooit hebben gedacht.

Filmlengte: 

93 minutes

Releasedatum: 

19/05/2018

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

Er is nog geen bezoekersscore