The Shining

Filmposter van The Shining

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Let op: deze film is 16+ gekeurd. De bioscoop is wettelijk verplicht de leeftijdskeuring voor films te volgen en kan naar je legitimatie vragen. Je dient dit te tonen. Voldoe je niet aan de vereiste minimum leeftijd of kun je niet aantonen daaraan te voldoen, dan zijn wij wettelijk verplicht je niet toe te laten tot de desbetreffende film.

Genre: 

Horror, Drama

Filmlengte: 

144 minutes

Land: 

United Kingdom
USA

Releasedatum: 

28/10/2020

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

5.9 /10

Acteurs: 

Regisseur: 

Stanley Kubrick

Te zien in

  • 2D: Cinerama

Favorites & Seen

Share with your movie friends