MX4D

MX4D is een 4D-filmpresentatiesysteem - ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf MediaMation - waarmee de filmervaring kan worden versterkt door bewegende stoelen, weersimulaties en geureffecten. MX4D maakt gebruik van theaterstoelen die naar voren, naar achteren en opzij kantelen - synchroon met beweging op het scherm - en van luchtstoten, tactiele effecten en andere technologie. 

Als bezoeker zal je vooral verrast worden door de natuurlijke bewegingen van de comfortabele stoel in combinatie met het beeld, mogelijk gemaakt door de uniek MX4D technologie van MediaMation. De bewegingen voelen heel soepel en natuurlijk door de gebruikte pneumatic air-technologie, die hoofdzakelijk door luchtdruk wordt gedreven en een lager voltage gebruikt. 

Leverancier MediaMation is gespecialiseerd in interactieve tentoonstellingen, motion seats, MX4D en 5D motion effect theaters en systeemintegratie.

Let op: Vanwege de bewegingen van de stoelen is het meebrengen van hete dranken, post-mix bekers, sauzen en dergelijke niet toegestaan. Ook geldt een minimale lengte van 1meter en is MX4D af te raden voor personen die lijden aan een hart-aandoening, zwangere vrouwen en personen die moeilijk ter been zijn.

Huisregels en voorwaarden toegang MX4D

Frozen 2
Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis

Star Wars: The Rise of Skywalker
Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams bundelen opnieuw hun krachten en nemen de kijkers mee op een epische reis naar een galaxy far, far away met Star Wars: The Rise of Skywalker.

Charlie's Angels
Elizabeth Banks regisseert de nieuwe generatie stoere Charlie's Angels – Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska – detectives die werken voor de mysterieuze Charles Townsend.

Grudge
Regisseur Nicolas Pesce (The Eyes of my Mother) en producent Sam Raimi (Don't Breathe, Crawl, Evil Dead) geven met de bloedstollende film The Grudge een geheel nieuwe draai aan de horrorklassieker.